Deelnemers

Tijdens de Noche maakt u kennis met een grote verscheidenheid van Tunagroepen uit Spanje en zelfs nog verder weg. Hieronder stellen zij zich alvast aan u voor!

 

 

Tuna Femenina del Distrito de la Universidad de La laguna

De Tuna Femenina del Distrito de la Universidad de La Laguna heeft een lange en rijke geschiedenis. Ze begon in 1993, toen de oprichters gedoopt werden in de fontein van de universiteit. Sindsdien hebben ze de hele wereld over gereisd: Mexico, Frankrijk, Engeland, Nederland, Portugal, België… en meer. Overal nemen zij de vrolijkheid, levenslust en kunsten van hun eiland Tenerife mee naartoe. Na 25 jaar van omzwervingen heeft de Tuna Femenina del Distrito de la Universidad de La Laguna haar liefde voor de Tunatraditie en waar het voor staat bewezen, en is zij trots om niet slechts een groep, niet slechts een Tuna, maar ook een universiteit en een stad te vertegenwoordigen, San Cristóbal de La Laguna.


 

Tuna Universitaria de la Universidad de Chile

De Tuna Universitaria de la Universidad de Chile bestaat uit studenten en afgestudeerden van de verschillende faculteiten van de Universiteit van Chili in Santiago. Sinds de oprichting in 1998 heeft deze Tuna aan verscheidene festivals en competities meegedaan in Chili en Latijns-Amerika. Het is deel van de Circuito Nacional de Tunas Universitarias y de Distrito, waarin het verschillende prijzen heeft gewonnen, waaronder Mejor Tuna (Beste Tuna) in 2017.
Op dit moment is de Tuna Universitaria klaar om haar tweede album uit te brengen: De Ronda Por Santiago, de opvolger van Noche Callada uit 2006.


 

Tuna de Derecho de Almería

In 1993 besloot een groep studenten van de toen net opgerichte Universiteit van Almeria de “Tuna de Derecho de Almería” op te richten. De decaan van de faculteit rechten, Ramón Herrera Campos, gaf hun de nodige ondersteuning en in 1995 werd de groep, na de nodige inspanningen, officieel erkend als Tuna tijdens het eerste nationale Tunafestival van Bahia de Almería.
“Wij zijn bij verschillende nationale festivals aanwezig geweest, en hebben de eer gehad om meerdere malen de jury te mogen overtuigen van onze kwaliteiten. Zo hebben we in 2009 de prijs voor beste solist mogen winnen, uit een groep van 19 deelnemende tunas, en hebben we ook meermaals de prijs voor beste vaandelzwaaier gewonnen. Verder hebben we ook in 2009 in een festival zowel de derde prijs, als de Tuna mas Tuna prijs, als beste vaandelzwaaier gewonnen, en zijn we bij het 6e Nationale Tunafestival van Tunas de Derecho in Cadiz zelfs tweede geworden uit een groep van 19 tunas.”


 

Tuna de Informática de la Universidad de La Laguna

“De eerbiedwaardige Tuna de Informática de la Universidad de La Laguna werd opgericht in 1994, met hulp van de Tuna de Farmacia de la Universidad de La Laguna, door elf vrienden met meer moed dan vaardigheden.
Aan het eind van dat jaar namen we voor het eerst deel aan een competitie in de internationale wedstrijd georganiseerd door de Tuna de Mecidina in Santa Cruz. Een paar jaar later, na aan verschillende regionale competities te hebben meegedaan, wonnen we de prijs voor beste soloïst in het Circuito Nacional de Tunas de Informática y Telecomunicaciones (in A Coruña, 1997).

Na het verdwijnen van het Certamen de Informática y Ciencias in 2002 namen we deel aan het Circuito Nacional de Ciencias. We organiseerden het VIII Certamen Nacional de Tunas de Ciencias in Puerto de la Cruz, wat een flinke uitdaging was, want het was ons eerste certamen!”


 

Tuna Femenina de Medicina de Granada

Deze Tuna begon haar reis op 17 april 2015 en op 13 december 2016 zijn zij officieel als Tuna erkend. Dit is zelfs de enige Tuna Femenina van Granada!
Ze startten met vier leden. Tegenwoordig zijn ze met 23 leden. In het begin werd deze Tuna Femenina ondersteund door de Tuna Medicina de Granada en de faculteit geneeskunde van de universiteit van Granada. Wekelijks repeteert deze groep, ze vinden het leuk om naast de studie met de tunatraditie bezig te zijn. Deze groep is naast het bezoeken van wedstrijden in de vorm van verschillende tunafestivals ook druk met andere optredens, bijvoorbeeld voor het goede doel. De meiden van Tuna Femenina de Medicina de Granada bedanken jullie alvast hartelijk voor jullie komst naar hun optreden!


 

Tuna de Ingenieros Navales de Madrid.

De Tuna de Ingenieros Navales de Madrid werd opgericht in 1968, maar het project ging binnen een paar jaar ten onder. In 1984 werd de groep heropgericht door een groep dappere mensen geleid door Mr. José María Briones, “El Jefe”, uiteindelijk een van de beste academici van onze universiteit.
Het is bijzonder dat, als universiteit van scheepsingenieurs, we in Madrid gevestigd zijn en niet in Cartagena, Ferrol, Cádiz, Barcelona of een van de andere prachtige kuststeden in ons koninkrijk. Dat is waarom ons lied “Ver van de zee” heet.

We hebben de zeven zeeën bezeild en vijf continenten veroverd. We hebben gezongen in paleizen en gedanst in favela’s. We hebben wodka gedronken op het Rode Plein in Moskou en tequila in Tijuana. Onze capes zijn bezaaid met woestijnzand en pinguïnveren. We hebben het lied “Klok, sla de uren niet” gezongen voor de Big Ben en Tai Chi beoefend op de Grote Muur van China…

Vandaag brengen het lot en goede vriendschappen ons naar Eindhoven, de lichtstad. We hopen dat u geniet van ons optreden zoals wij dat al jaren doen, ontworpen om u en onszelf te plezieren!